Dijaki prvih letnikov vseh programov so se v petek, 13. septembra, in v soboto, 14. septembra, družili na projektnih dnevih ob Kolpi. V dveh dneh so združili spoznavne dejavnosti z izobraževalnimi.

Petek, 13. september

Gimnazijce je avtobus odpeljal v Radence. Ob reki se je prva skupina, tj. 1. aG, podala na teren. V geografski delavnici so se naučili orientirati se v pokrajini, predvsem s pomočjo kompasa. Druga skupina, tj. 1. bG, se je spoznala z osnovami veslanja v kanuju tako v teoriji kot v praksi. Dijaki obeh skupin pa so se medsebojno spoznavali s pomočjo »team building« dejavnostmi. Popoldanski del je vseboval dve medpredmetni delavnici: angleščina-nemščina in biologija-kemija.

Dijake programa strojni tehnik in oblikovalec kovin je avtobus najprej odpeljal na ogled podjetij (Eki in Euroform na Majerju, Janibo v Kanižarici in Unior v Starem trgu). Kasneje so se pridružili gimnazijcem v Radencih ter se popoldne udeležili dveh delavnic: veslanje na vodi ter »team building«.

 

Sobota, 14. september

Sobotno dopoldne je za gimnazijce minilo v spoznavanju narečnih značilnostih na terenu in v likovnem ustvarjanju.

Dijaki programa strojni tehnik in oblikovalec kovin pa so spoznavali osnove strojništva in značilnosti intervjuja, ki so ga sestavili s pomočjo gradiva, zbranega na terenu, tj. iz pogovora z lokalnim prebivalstvom.

Udeleženci: razredniki: mag. Anita Starašinič (1. aG), Marta Strmec, prof. (1. bG), Miha Movrin, prof. (1. ST), Tatjana Šuštarič, prof. (1. OK); stali sodelujoči učitelji: Andrej Čufer, prof., Margaretka Šavli, prof., Vesna Fabjan, prof., Branislav Adlešič, prof., Mateja Juran Kordiš, prof., Nevenka Dragovan Makovec, prof.

Vodja projektnih dni

mag. Anita Starašinič

(Obiskano 548 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost