Srednja šola Črnomelj izobražuje v treh izobraževalnih programih: gimnazija, strojni tehnik in oblikovalec kovin – orodjar. Pogled v zgodovino šole pokaže, da so imeli izobraževalni programi obdobja zelo dobrega vpisa in obdobja, ko je bil vpis slabši. Zadnjih nekaj let se v slovenskem merilu kaže izrazit trend vpisa v strokovne in poklicne šole ter zmanjšanje vpisa v gimnazije.

Tako za naslednje šolsko leto beležimo dober vpis v programa strojni tehnik in oblikovalec kovin – orodjar, slabši vpis pa v gimnazijo. Javnost obveščamo, da se izobraževalni program gimnazija v Črnomlju (v Beli krajini) ne ukinja in se bo z jasnim zagotovilom pristojnega ministrstva program gimnazije izvajal v naslednjem šolskem letu in tudi v bodoče.

Srednja šola Črnomelj ima dolgoletno tradicijo v Beli krajini ter trdne temelje in močne korenine. Smo kvalitetna vzgojno-izobraževalna ustanova, ki si zasluži svoj prostor v Beli krajini in slovenskem izobraževalnem prostoru. To dokazujejo številni dosežki dijakov, uspešni projekti, bogat obšolski program  …

Trenutno je v teku matura 2020. Maturantom želimo veliko znanja in motivacije. Prepričani smo, da bo to še ena uspešna generacija črnomaljskih maturantov in se veselimo uspeha prihodnjih.

Elizabeta Prus, ravnateljica

(Obiskano 145 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost