Dragi dijaki! Spoštovani starši!

Z veseljem smo prejeli dokončno odločitev MIZŠ, da se 1. septembra v šolske klopi ob upoštevanju epidemioloških ukrepov vračajo vsi šolarji, torej se bomo (ponovno) srečali v živo in ne v virtualnem svetu!

Da pa bi tako ostalo, se bomo vsi morali čim bolj dosledno držati navodil NIJZ, ki smo vam jih posredovali. Najpomembneje je, da si pri vstopu v šolo razkužite roke in nadenete obrazno masko, ki jo prinesete s sabo. Obvezna je vedno, kadar se gibljete po skupnih prostorih šole (hodniki – sledite talnim oznakam, WC) ter kadar ni možno zagotoviti medosebne razdalje (1,5 m do 2 m). Dijakom istega oddelka znotraj matičnega razreda ni treba nositi obrazne maske.

Na podlagi priporočil in ukrepov NIJZ bo pouk potekal v matičnih učilnicah, ki so:

Gimnazija

Razred Učilnica
 1. a G EKN
2. a G SL1
2. b G AN2
3. a G NEM1
4. a G KEM

 

Strojni tehnik

Razred Učilnica
 1. ST STR
2. ST GEO
3. ST MAT 1
4. ST MAT 2

 

Oblikovalec kovin – orodjar

Razred Učilnica
1. OK SL 2
2. OK TEH
3. OK RČN

Natančnejše informacije o poteku pouka, malici, garderobah idr. vam bodo podali razredniki. Na žalost večino dejavnosti, s katerimi smo obogatili redni pouk (ekskurzije v tujino, projektne dneve, športne dneve, strokovne ekskurzije …) ne bomo mogli izvesti. Z učiteljskim zborom se bomo potrudili, da jih bomo nadomestili z dejavnostmi, ki bodo v času ukrepov izvedljive.

Dijaki 1. letnika pridete v šolo ob 9. uri, zberete se pred šolo, kjer vas bodo sprejeli vaši razredniki in vas odpeljali v matične učilnice.

Dijaki višjih letnikov pridete v šolo ob 8. 15, nato imate pouk po urniku, ki bo objavljen v eAsistentu. Da bi preprečili gnečo, vstopajte gimnazijci pri drsnih vratih, strojniki in orodjarji pri navadnih vratih.

Ne pozabite prinesti izjave.

Prvi šolski dan ne bo malice, 2. septembra pa boste prijavljeni dijaki že imeli toplo malico, ki bo v jedilnici po navodilih in razporedu, s katerimi vas bodo seznanili razredniki.

Da se bomo izognili gneči pri vstopu v šolo, pridete prvi dan v matične učilnice obuti. O varni uporabi garderob boste obveščeni s strani razrednika.

Organizacijo pouka in druge aktivnosti bomo staršem predstavili na roditeljskih sestankih, ki jih bomo v skladu z navodili NIJZ (razen za prve letnike) organizirali virtualno. Prav tako bodo na daljavo potekale govorilne ure. O terminih roditeljskih sestankov in govorilnih ur boste pravočasno obveščeni.

V tem obdobju bodo v šolo smeli vstopati le zaposleni in dijaki, preostali obiskovalci napovedano in z utemeljenim razlogom.

Ker si res nihče od nas ne želi, da bi morali pouk ponovno izvajati na daljavo, vas prosim za dosledno upoštevanje higienskih navodil NIJZ. Tako bomo vsi ostali zdravi in uspešno izpeljali šolsko leto do konca.

 

Vsem želim uspešno in zdravo šolsko leto.

Elizabeta Prus, ravnateljica

(Obiskano 527 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost