Danes smo na Srednji šoli Črnomelj pripravili sprejem za Uršo Konda, ki je julija letos dosegla izjemen uspeh na kemijski olimpijadi in tako ponesla v svet tudi ime naše šole.

Ravnateljica šole, Elizabeta Prus, je Urši čestitala za odličen uspeh. Dejala je, da je ponosna, da je bila Urša naša dijakinja, ji zaželela veliko uspeha pri nadaljnjem študiju kemije ter izročila priložnostno darilo. Sprejema so se udeležili tudi Uršini starši, šolska mentorja, Margaretka Šavli in Jure Kuhar, županja Občine Semič, Polona Kambič, ter župan Občine Črnomelj, Andrej Kavšek. Slednja sta Urši izkazala pozornost s knjižnim darilom. Županja je v nagovoru izpostavila pomen znanja, ki naj ga neguje še naprej, saj se tega ne da odvzeti, župan pa se je navezal na spomine, saj darilo v nas po navadi zbuja pozitivne spomine, pozitivni spomini pa so motivacija za nadaljnje delo v trenutkih, ko nam je težko. Vsi prisotni so mnenja, da bomo o Urši Konda še veliko slišali.

Naj spomnimo, letošnja 52. kemijska olimpijada je potekala na daljavo, in sicer od 23. 7. do 30. 7. 2020. Organizatorica dogodka je bila Turčija, tekmovanja pa se je udeležilo 60 držav – vsaka država ima lahko ekipo, v kateri so največ štiri tekmovalke oz. tekmovalci. V letošnji slovenski ekipi je bila tudi naša Urša Konda, preostali tekmovalci pa so bili še Patrik Žnidaršič (Gimnazija Vič), Adam Modic (Gimnazija Bežigrad) in Blaž Frelih (Gimnazija Škofja Loka). Uspeh slovenske ekipe je bil izjemen – osvojili so bronasto medaljo, Urša Konda pa je v svojem timu ustvarila najboljši dosežek.

(Obiskano 191 krat, 1 krat danes.)
Dostopnost